Atlantis - Pejzaži i životna sredina - Urbanistička rešenja

Atlantis-ov sistem za održiv razvoj gradova može se nameski iskoristiti u sredinama gde se poklapaju ekološki razvijeni delovi u gradskoj i lokalnoj vlasti sa stanovništvom koje je spremno za promene u smislu investiranja u ekološki održive objekte/kuće. Za sve one koji razmišljaju i planiraju na taj način, Atlantis nudi sisteme koji povezuju rešenja za lokalne zajednice i privatne investitore sa ekološki održivim projektima razvoja i očuvanja vodnih resursa. Sistem objedinjuje sakupljanje, filtriranje i čišćenje kišnice i podstiče zadržavanje vode i infiltraciju. Prednosti naših sistema, samih rezervoara, drenaža i kombinacija Atlantis kanala je da su svi sistemi podzemni pa je iskoristivost prostora maksimalna. Svi naši proizvodi imaju prednost pred ostalim sistemima jer podnose velike težine i moguće je korsititi sve vrste radnih mašina. Naši sistemi nemaju potrebe za klasičnim šahtovima i ostalim delovima klasičnog sistema odvodnjavanja kišnih voda. Sistem nudi mogućnost ugradnje rezervoara koji bi sakupljali vodu za zalivanje parkova i dečijih igrališta uz prirodnu infiltraciju i prirodno filtriranje vode. Višak vode moguće je koristiti i na druge načine... Rezervoari su modularni, lako se nadograđuju, lako ih je ugrađivati i projektovati skoro za svaku namenu gde se planira skladištiti voda.